onsdag 19 september 2012

Ridning i höstrusk...

Vilken skillnad det är när man sover på nätterna, sen en vecka tillbaka har sömnen bara fungerat bättre och bättre vilket lett till att jag helt plötsligt har energi kvar när jag varit på arbetet :-). Jag känner mig gladare och har lust att hitta på saker...vilken förändring på en vecka, hur ska det bli efter ytterligare en vecka ;-)?

Idag bestämde jag mig för att åka till Anil och rida, trots att det blåste och regnet i princip hängde i luften. När jag klev ur bilen vid stallet började det regna...suck, men skam den som ger sig. Hämtade Anil i hagen och när vi var på väg upp till stallet slutade det regna :-).

Då det blåste så mycket bestämde jag mig för att rida på ridbanan, många övergångar från skritt till trav. Han kändes otroligt seg idag på uppvärmningen så det blev till att sätta igång med travövningarna på direkten så att Anil vaknade till. Körde favoriten med volter i hörnen och sedan övergång till skritt mitt på långsidan, skritta ett par steg för att sedan komma fram i trav igen. Stundvis fick han fin stuns i stegen och arbetade fint med ryggen plus att han sökte sig framåt nedåt.

Efter volterna provade jag att köra lite galopp i båda varven, fjädern som Elin lärt mig dvs att man länger galoppen längs långsidorna för att sedan korta den på kortsidorna. I galoppen märks det att han inte är i form, blir snabbt andfådd, men han arbetade på fint :-). Avslutade med att köra timglaset ett par gånger innan vi pustade på lång tygel.

Får jag något gott nu när jag arbetat så snällt?
Det som är mest frustrerande är att jag inte orkar, blir genomsvett och trött medan Anil inte blir ett dugg varm. Delvis så får jag driva så otroligt mycket när vi är på ridbanan då han inte är världens roligaste häst att rida där, men sen är inte jag i någon vidare form heller...så då har vi något att arbeta med både Anil och jag för att vi ska komma i form ;-).

Trött Anil lufsar ner till hagen medan regnmolnen tornar upp sig...ska vi hinna???
På väg ner till hagen tornade riktigt mörka regnmoln upp sig, precis när jag släppt in Anil började det blåsa och jag joggade upp till bilen...nästan framme kom de första regnstänken och när jag satte mig i bilen vräkte det ner, vilken tur att vi ändå hann med ridningen innan höstrusket drog in :-).

1 kommentar:

Anki sa...

Ja du nu är det verkligen höstrusk! Men här nere kom det inte en droppe, det kändes bara något otroligt i huvudet att det var ordentligt lågtryck i närheten.