söndag 24 februari 2013

Ridlektion x2

Idag har jag fått njuta av att se fina R rida två leiktioner på raken, då hon rider igen för den gången hon missade när vi var i fjällen. Första lektionen fick hon rida på Willjagmena som är en korsningsponny med en mankhöjd på 116 cm...en riktigt pigg liten kille ;-).

R och Willjagmena innan lektionen börjar
Den här ridlektionen var riktigt klurig, de skulle rida rakt upp längs medellinjen från A till C. När de kom till C skulle varannan häst gå åt vänster och varannan åt höger. Sedan rida längs lånsidan och när de kom till A skulle de rida varannan häst. Övningen gjordes i trav och efter en stund utökades övningen med att de skulle galoppera längs långsidan för att sedan trava A till C.

De var så duktiga alla barnen och man såg tydligt att hästarna gärna följde efter kompisen framför så ibland fick de kämpa för att få med sig sin häst ;-). De fick även rida på stora mittvolten, först i trav och sedan i galopp.

R och Fideli innan andra lektionen
Andra lektionen fick R rida Fideli, en korsningsponny på 125 cm i mankhöjd. På ridlektionen gjorde de samma övningar som den innan...gissa om R var trött efter att ha ridit två tuffa ridlektioner a´45 minuter ;-).

Inga kommentarer: