tisdag 14 januari 2014

Pälsstatus

Fångad...
Nu har vi behandlat Mandis med metacam i drygt tre veckor och han mår mycket bättre :). Pälsen börjar komma tillbaka på magen och kring bakbenen, han tvättar sig inte lika frenetiskt på magen och är betydligt mer rörlig...ibland busar han runt som en liten kattunge och leker med sina små pappersmöss ;).

I torsdags hade jag en avstämning med veterinären och vi kom fram till att detta tyder på att besvären kommer från smärta i ryggen och att behandlingen med smärtstillande är effektiv. Nu ska vi justera in vilken dos som är lämplig och då minskar man doseringen med ett streck på doseringssprutan i veckan, vilket då motsvarar ½ kg i kroppsvikt för katten. När/om han börjar visa tendenser till att ha ont eller frenetiskt börja tvätta bort pälsen igen ska vi gå upp ett snäpp från den doseringen och så har vi hittat rätt dosering. Om vi kommer ner till en dosering som motsvarar en katt på 3 kg och han inte visar några tendenser till att ha besvär så kan vi sluta med medicineringen.

Vi ska fortsätta med att försöka banta ner honom för att underlätta besvären i ryggen och höfterna. När/om vi kan få ner honom till ca 6 kg ska vi övergå till ett annat foder Hill's j/d som är för katter med artros och ledbesvär, men tills vi fått ner honom i vikt ska han få kosttillskott som innehåller glukosamin.

1 kommentar:

Jenny-Erika sa...

Så skönt att han är bättre :-) Håller tummarna för att det fortsätter åt rätt håll!
Kram