lördag 4 januari 2014

Oordning i ledet


Lördag och dagen inleds med en tur till Skogslotten och ridlektion för J. Var en förväntansfull tjej som skuttade ut bilen vid stallet för idag skulle de hoppa...lite pirrigt var det eftersom hon skulle rida Greta som hade bråkat så mycket förra ridlektionen.

Idag hade de sett till så att Greta och Alva fick gå långt ifrån varandra så att de inte skulle bråka. När de skulle börja trava så hade J oturen att hamna bakom en häst som inte ville trava...och sedan när de skulle rida över bommar så blev det sällan någon trav för hästarna framför saktade av och ville inte hålla sin plats i ledet och det blev allmänt kaos.

Även denna vecka hade de en vikarie istället för sin ordinarie ridlärare vilket märktes, sen var gruppen väldigt ojämn i fråga om hur pass duktiga de är på att rida. Ska vara en fortsättningskurs, men nivå på övningarna och även på många av ryttarna är nybörjarnivå vilket är synd för de övriga...är dock osäker på vilka som egentligen går i J:s grupp då hon nyligen har bytt och nu runt jul slås grupper ihop. Hoppas det blir mer ordning efter julledigheterna och när den ordinarie ridläraren är tillbaka.

Det var inte en lika glad och förväntansfull tjej som hoppade av hästen och följde med hem...försökte se glad ut, men hon var ganska besviken och ledsen på ridlektionen.


Nu på eftermiddagen passade jag på att ta en riktigt lång promenad medan det fortfarande var uppehåll...känns märkligt att det är så pass milt och ingen snö, men för att se det positiva med denna än så länge milda vintern är att man kan gå långpromenader och när solen tittar fram mellan molnen är det riktigt ljuvligt :).

Inga kommentarer: