onsdag 17 december 2014

Julstafett

Sista ridlektionen för året och vad hittar då ridläraren på...jo att vi ska ha en julstafett. Vi delas in i två lag (tre i varje) och så har vi en häst per lag (Blackburn och Baltazar) som då är utan sadel...redan här börjar jag bli nervös, men samtidigt knasigt förväntansfull.

Ridläraren hinner knappt berätta första grenen innan vi börjar fnissa och lägga upp taktiken, vem som ska ta första sträckan, vem som håller i hästen medan den andra hjälper till och "kasta upp" nästa ryttare på hästen.

Blev många etapper samt hästbyte efter ca halva tiden...slalom mellan koner både ridandes och springandes bredvid hästen, hoppa små hinder, plocka/sätta dit flaggor på hinderstöd, volter kring julgranen sjungandes för full hals, vissla med pepparkakor i munnen för att avsluta hela stafetten med lite irländsk julafton.

Helt galet kul, alla kämpade, hejade, tjoade, stojade och inte minst skrattade vi hysteriskt. Måste ha sett helt galet ut när sex "tanter" busar runt i ridhuset, tur att hästarna är så otroligt coola och stod ut med oss galningar som kastade oss upp och ner från ryggen, samtidigt som vi skrattade och stojade...en helt galen men otroligt rolig ridlektion :).

Inga kommentarer: