söndag 12 januari 2014

Heldag med R

Mys med finaste R, bilden är från maj 2013
Kallt, snöigt och halt var det i morse när R och jag begav oss till Skogslotten för hennes ridlektion. Även R skulle byta häst idag och det var med spänning som hon stegade in i stallet för att se vilken häst hon skulle få...och det blev Werwa, en korsningsponny med mankhöjd på 140 cm.

Vi blev lite varnade att hon kunde vara sur i spiltan, men hon var supersnäll och var hur gullig som helst när vi väntade på att få komma in i ridhuset...hon tyckte det var sååå mysigt att bli kliad i pannan och bakom öronen ;).

Idag fick de lära sig att vända genom volten, dels på stora mittvolten och på c-volten. Övningen gjorde de i både skritt och trav. Blev även mycket galopp på volterna, samt att de först galopperade på stora mittvolten för att sedan ta ett varv i galopp längs fyrkantsspåret och sedan in på mittvolten igen...oj så duktiga de är. R var supernöjd med ridlektionen och att få se den lycka i hennes ögon är helt underbart :). R tyckte att Werwa hade fina gångarter och det var inte alls skumpigt att sitta ner i traven, hon svarade på hjälperna och var inte alls svår att få igång i galopp...en ny favorit där ;).

Efter lunch åkte R och jag in till stan för att shoppa lite, dels behövde R ett par nya fodrade ridskor och ett par varma vantar så förts stoppet blev Hööks. Där hade vi tur att hitta ett par stövlar i hennes storlek, var väldigt urplockat. Sen skulle vi hitta födelsedagspresent till Anders som fyller år imorgon...vad skulle vi hitta på???

Vi gick även in på Grizzly Zoo och köpte både hö och halm till kaninerna nu när det blivit så kallt...de hade krupit in i sitt lilla hus och kurat ihop sig när vi kom hem, var -9 grader och kallare ska det bli inatt...hoppas de inte fryser allt för mycket.

Söndagar är tämligen fullspäckade för R och idag var inget undantag, fotbollsträning i Teknikhallen...var en ganska trött tjej som kämpade på och jag kan förstå att hon inte orkar helt efter att först ha ridit en timme på morgonen. På slutet körde de stafett och då fick hon springa rejält och då piggnade hon till lite ;).

Kvällen avslutade vi med mys till Ponnyakuten som äntligen har börjat igen...nu är söndagskvällarna räddade ;).

Inga kommentarer: