torsdag 12 juli 2012

Utflykt

Idag har vi varit i Degerfors och hälsat på min morbror och hans sambo. Vi har länge pratat om att ta en tur på dressinbanan och idag var det dags...vädret var inte det bästa, regnet började precis när vi parkerade bilen vid dressinuthyrningen. Vi satt kvar en stund i bilarna och väntade, men till slut tog vi på våra supersnygga regnponschos som vi köpte på Liseberg för ett antal år sedan...eller snygga går väl att diskutera men vi höll oss någorlunda torra i dem.
Tjejorna redo för en utflykt med dressin...
Vi trampade på neråt och kom fram till en gammal lanthandel i Håkanbol (Löfbergs Handelsmuseum) där vi stannade och fikade. J och Anders köpte varsin glass medan R ville ha en klubba med hallonsmak. Nu började det spricka upp lite och kanske skulle vi kunna få lite sol, eller...nej efter en kort stund började det regna igen.
Nu vill R trampa lite
Vi fortsatte ner till Mosstorp, en mysig fikaplats med grillplats och vindskydd. Medan vi åt vår lunch mullrade åskan på avstånd. R lekte häst på den öppna gräsytan medan vi drack lite kaffe, men efter en stund blev knotten allt för envisa vilket gjorde att även vi vuxna hade lite svårt att sitta stilla. Tjejorna ville fortsätta en bit till men vi beslutade att åka tillbaka mot Ängebäck.
J ville trampa lite, men hade svårt att nå ner till pedalerna ;-)

Anders trampar målmedvetet på...

Mot Håkanbol
Skönt att få vila en liten stund...
På vägen mot Ängebäck stannade vi vid en sjö och J hittade en liten groda som hon genast skulle plocka upp och titta på. Hon satte efter en stund ner den på ett blomblad och hämtade ett blåbär som det kunde äta...dock tror jag inte att grodan var så sugen på blåbär ;-).
J och den lilla grodan
Väl tillbaka i Ängebäck var vi blöta, kalla och ganska trötta, totalt var vi ute i ca 4 timmar...en riktigt mysig utflykt trots det inte allt för roliga vädret. Tjejorna vill göra om utflykten så vi får väl se om det blir ett besök med dressinutflykt nästa sommar och då förhoppningsvis med lite bättre väder.
Vacker regnbåge strax utanför Pålsboda på hemväg

Inga kommentarer: