tisdag 25 mars 2014

Hobby

Börja rida igen?
Nu har jag varit utan häst i ca ett år och från den dagen jag såg Anil kliva upp i hästtransporten och åka iväg har min "hobby" varit borta. För mig var Anil min hobby, min träning och min tid att bara få vara, men samtidigt kunde jag bli väldigt stressad av att ha häst. Stressande de dagar när tiden inte riktigt räckte till, sådana dagar som jag har tämligen många av nu för tiden.

Eller ta upp scrapbookingen?
Sen jag sålde Anil har jag inte riktigt haft någon hobby...har inte riktigt haft orken, tålamodet eller inspirationen till att riktigt engagera mig i någon hobby. Väldigt mycket av min tid har handlat om att hitta balans i vardagen och att lindra smärtan. De stunder när smärtan inte varit allt för jobbig har jag försökt ta upp några av mina tidigare hobbies...jogging, yoga, scrapbooking eller läsa böcker...men utan större framgång, så fort smärtan gör entré faller allt platt.

Börja jogga?
Den senaste månaden har jag mått riktigt bra och min ständiga följeslagare smärtan har hållit en låg profil...massagen, stretchen och den mentala träningen har gett resultat och nu börjar jag bli redo för att skaffa mig en hobby igen...men vad tycker jag om att göra?

Fixa i trädgården kanske...skulle i alla fall behövas...
Vad ska jag ha för hobby?

Läsa böcker???


2 kommentarer:

Jenny-Erika sa...

Hihi, jag är kanske lite partisk - men jag tycker att du ska satsa på hästar och scrapping :)
Den största anledningen till det är för att jag vet att du älskar dem båda och är duktig på det.

Båda dessa hobbies kan kombineras och dessutom utövas på olika "nivåer" beroende på hur din smärta är för tillfället. Mår du bra kan du rida eller vara med och fixa i stallet - men mår du sämre kan du sitta hemma och läsa om hästar/ridning (eller scrappa bilder). Du kan egagera dig i klubben och hjälpa tjejerna med deras ridning. Kolla in knivberga.se som hyr ut "per dag i veckan". Kanske vore något för tjejerna o dig..?

Scrapping är enkelt att bara sätta sig med en liten stund (kanske kan du få till en pysselhörna hemma där allt kan stå framme). Du får utlopp för din kreativitet och kan göra det tillsammans med tjejerna. De dagar kroppen inte klarar av att sitta still, så kan du även här hämta inspiration i böcker och tidningar. Kanske prova på nya tekniker som du inte gjort innan. Shoppa massa kul grejer... :)

Kram på dig darling!

Ulrika Larsson sa...

Ja hästar är ju något som jag har "älskat" ända sedan jag var lite...och gissa om jag blev sugen på att börja rida idag när jag tittade på tjejernas ridlektion...det var ju hoppning och jag älskar ju hoppning :D.

Blir så lugn och lycklig bara att var med hästar, så hästar i någon form lär det nog bli...måste bara ha tålamod och inte rusa iväg för snabbt och vara för impulsiv.

Vi får se till att återuppta våra scrappingdagar, blir så inspirerad när vi träffas och scrappar tillsammans...sen är det en extra bonus med allt "tjejsnack" som vi hinner med också.

Vi har faktiskt pratat om att framöver försöka fixa en liten scraphörna åt mig, så att jag slipper plocka undan allt varje gång.

Tror att du känner mig allt för väl och vet vad som jag mår bra av...kram tjejen :)