lördag 1 februari 2014

Ridning, film och så lite mello...

Oj vad segt det var att kliva upp när klockan ringde, en snooze och sedan var det bara att kliva upp och hoppa i stallkläderna...dags för J:s ridlektion. Idag var det hästbyte och i bilen önskade J att hon skulle få Napoleon som är en väldigt lugn herre, ingen risk att det går för fort när man rider honom ;)...och gissa om hon blev glad när hon fick rida Napoleon :).

Lycklig tjej på Napoleon
De övade på att trava olika ridvägar, snett igenom, halvt igenom och rätt upp. Lite galopp i båda varven hann de också med och Napoleon var lite busig och ville inte galoppera. Travade på lite snällt längs långsidan, J drev på för att få fram honom i galopp men icke...hon fick vända upp till ridläraren som fick hjälpa igång honom. Ridlektionen avslutades med en serpentinbåge längs långsidan. Idag sken hon som en sol efter lektionen :).

Knashäst...
Idag var J:s ordinarie lärare på besök och informerade om att hon inte ska jobba helger längre utan kommer arbeta i veckorna...trist, men J tycker om den tjejen som ska ta över så hon stannar kvar i den gruppen. Passade på att fråga kring ridlägret i sommar som vi funderade på, då J vill gå samma läger som R och vi var lite osäkra på om det kan bli för svårt för henne. Det trodde inte ridläraren så nu är även J inbokad på ridläger vecka 31 :).

Snabbt hem, byta om och sedan in till stan för biomys med hela familjen. Vi såg Frost och den var riktigt bra. En bit in på filmen kröp J upp i knät på mig, filmen var lite läskig och sorglig.

Bild från SF:s hemsida
Nu är beslutet fattat...R vill sluta spela fotboll, lite trist tycker jag men hon tycker det är tråkigt och känner att det är för mycket med träning tre gånger i veckan (fotboll och ridning). Det ska vara kul att träna och inte kännas som ett tvång. Känns lite konstigt att maila runt och informera då hennes beslut innebär en del förändringar kring sommarplaner och även vårt engagemang i laget...vemodigt, men R verkar betydligt mer lättad nu när hon fattat sitt beslut och det är det enda som betyder något.

Slutspelat för min fina fotbollstjej...
Ikväll är det första deltävlingen i årets uttagning till melodifestivalen och givetvis ska vi ha mellomys jag och tjejerna...vet inte om Anders står ut, men han kanske offrar sig för sina tjejer ;).


2 kommentarer:

Jenny-Erika sa...

Så skönt att R kom fram till vad hon ville - och var trygg nog att tala om det.
Kärlek <3

Ulrika Larsson sa...

Ja det känns skönt att hon verkligen känt efter vad hon vill och gjort ett eget val och inte bara gör som hon tror att alla andra vill...jag har kanske lite att lära mig där ;)