söndag 2 februari 2014

Söndag

Söndag...ingen sovmorgon här inte, hade blivit ännu tidigare om Mandis fått bestämma. Han började redan kl 6 på morgonen för att få upp mig och kl 7 tröttnade jag och släppte ut honom till hans stora förtret...det var ju mat han ville ha ;).

R och Baltazar
En timme till kunde jag sova innan det var dags att väcka R som skulle iväg på sin ridlektion. Var inga problem att få upp henne och idag behövde vi inte stressa iväg till stallet. Även hon skulle byta häst denna gång och hon blev riktigt glad när hon fick Baltazar...en korsningsponny med en mankhöjd på ca 140 cm.

Han gick lektionen före R:s så vi kunde gå och titta på de andra hästarna i stallet och även stå och titta en stund på lektionen. Dagens ridlektion bestod av mycket trav och galopp, trav (nedsittande) på volterna och ridvägen snett igenom i trav. R har haft problem med att hon får ont i fötterna när hon rider och det beror på att hon får fötterna i lite felaktig vinkel när hon rider. Vi har gett henne lite tips på vad hon ska tänka på och idag såg det riktigt bra ut i den nedsittande traven och i galoppen :).

Under galoppen sken hon som en sol och fick till ett par riktigt fina galoppfattningar. Efter lektionen var det en varm och svettig häst som fick gå in till stallet. R borstade och myste en stund med Baltazar innan vi åkte hem...en riktigt mysig förmiddag i stallet :).

Nu på eftermiddagen har R och jag bakat "farmors rågbröd" som vi ska äta till kvällsmat...mmm doftar ljuvligt av nybakt bröd i huset.


2 kommentarer:

Jenny-Erika sa...

Vilken söt liten Baltazar :-)

Ulrika Larsson sa...

Riktigt mysig häst :). R gillade honom, blir spännande att se hur han är i hoppningen för det brukar avgöra om de blir R:s favoriter eller ej ;).