onsdag 11 december 2013

Veterinären

Slagen hjälte efter besöket hos veterinären
 Igår var jag på återbesök till veterinären med Mandis. Vid första besöket verkade han stel i nedre delen av ryggen och reagerade när veterinären kände på rörligheten i höfterna, märktes att det gjorde ont på honom :(.

Vid gårdagens besök röntgades höfterna och nedre delen av ryggen, samt togs ett urinprov. Orsaken till att jag uppsökte veterinären var för att Mandis slickar bort pälsen på magen och kring bakbenen och det kan bl a bero på stress, diabetes, urinsten, problem med lederna mm.

Vad visade då undersökningen...ja han har en antydan till Sakralisation som innebär att den sista ländkotan smälter samman med korsbenet, detta är väldigt ovanligt bland katter...betydligt vanligare bland hundar. Detta kan då medföra att nerverna kommer i kläm => en molande värk => stress.

Hans urinprov visade även tecken på att han kan ha urinvägsinfektion, så veterinären har skickat iväg urin för ytterligare provtagning. Nu inväntar vi provsvar innan vi sätter in behandling, antingen smärtstillande för ryggen eller antibiotika för urinvägsinfektionen.

Inga kommentarer: