måndag 30 december 2013

Härlig hästhelg

J och Greta
I går och i lördags var det min tur att få följa med tjejerna till deras ridlektioner. J missade sin förra helgen (byte av häst) då hon var sjuk så hon var väldigt spänd på vilken häst hon skulle få. Hon fick Greta som är en busig liten ponny och nu var hon tydligen riktigt bråkig...lektionen före J:s hade hon och Alva bråkat en hel del så ridläraren bad J att hålla extra stort avstånd till Alva.

Lektionen började bra, men efter en stund blev det lite väl spännande när Greta gick till attack mot Alva med både bitar och sparkar...som tur var blev ingen av barnen skadade. J satt som gjuten i sadeln och lyckades med hjälp av ridläraren styra undan Greta. Ett par gånger under lektionen blev det bråk mellan hästarna och J tyckte det var läskigt, men klarade det galant.

R och Figaro
I går fick jag följa med R till hennes lektion och hon rider en helmysig häst som heter Figaro, som är en korsningsponny med en mankhöjd på 136,5 cm. Han var riktigt pigg så R fick hålla in honom när de skulle sitta ner i traven då han gärna ville börja galoppera då.

På lektionen övade de på serpentinbågar både i skritt och i trav, samt att de vid medellinjen skulle sakta av och ta ett par steg i skritt för att sedan komma igång i trav igen. De var superduktiga alla tjejerna i gruppen. Blev även en hel del trav och galopp på den stora mittvolten då de skulle ha sina hästar ställda inåt...riktigt avancerat, men oj vad duktiga de är :).

I bilen hem var R ledsen för hon tyckte att lektionen var tråkig och att hon fick kämpa med Figaro som var så pigg..."vi fick ju nästan bara skritta och trava, men Figaro ville ju galoppera...". När vi hade pratat en stund och jag gav henne beröm för hur duktig hon varit och även påminde henne om att hon fått beröm av ridläraren så var det inte riktigt lika tråkigt längre...fast helst av allt vill hon galoppera och hoppa, dressyr tycker hon inte är så kul, min stora hästtjej ;).

Inga kommentarer: